På grund af coronarestriktionerne er punkttællingsarrangementet 13-05-2020 på Nødebo Kro udsat til tidligst september 2020.
Der vil senere komme et opslag på hjemmesiden med ny datoer for afholdelse samt tilmeldingsfrist.

Ulla Munch Hansen
Punkttællingskoordinator

 

Aage V. Jensen Naturfond har midt i januar 2020 bevilget midler til fire års forbedring og videreudvikling af DOF’s Punkttællingsprogram.

Projektet indeholder bl.a. følgende elementer:

  • Indførelse af helt nye, såkaldte spontantællinger, hvor enhver selv kan vælge tid og sted – i et fastlagt kvadratnet – for en tælling på fem minutter, som ikke behøver gentagelse. Der vil blive udviklet en app til brug herfor, men tællingerne vil også kunne indtastes på pc mv. Spontantællingerne skal bl.a. bruges til løbende at skaffe let tilgængelig viden om de almindelige fuglearters bestandsudvikling og til at sammenligne metoden med de eksisterende punkttællinger.
  • Afprøvning af soundscape-undersøgelser, dvs. automatiske lydoptagelser som supplement til de klassiske optællingsmetoder. Dette udføres primært af projektledelsen.
  • Igangsættelse af flere klassiske/almindelige punkttællingsruter, især i landbrugslandet og om natten.
  • Indførelse af en tredje, årlig punkttælling, nærmere bestemt i det tidlige forår for at dække standfuglene og kortdistancetrækfuglene bedre.
  • Undersøgelser af betydningen af høretab hos ældre punkttællere, da dette har vist sig at være et problem i forbindelse med dækningen af i hvert fald enkelte arter som fx fuglekonge.

Der vil blive i løbet af 2020 afholdt arrangementer i alle lokalafdelingerne i anledning af det nye projekt.

I DOF Nordsjælland afholdes arrangementet
13. maj kl. 15.30 på Nødebo Kro, Nødebovej 26, 3480 Fredensborg

Da mødet indbefatter spisning, skal du tilmelde dig til punkttællingskoordinator Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Medbring kikkert, da vi starter med en prøvetælletur i det nærliggende terræn. Du kan støde til, som det passer dig, og vi spiser ca. kl. 17.30. Derefter fortæller projektleder Thomas Vikstrøm om den nye punkttællingsverden.

Evt. spørgsmål om projektet er velkomne – skriv til den organisatoriske projektleder, Thomas Vikstrøm, på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.